Baza wiedzy

FAQ

Co się stanie jeżeli będę chciał anulować swój miesięczny plan?

Aby mieć pewność nieprzerwanego działania usługi, wszystkie plany miesięczne są automatycznie odnawiane na koniec cyklu rozliczeniowego (miesięcznego lub rocznego).

Możesz anulować swój miesięczny plan w dowolnym momencie poprzez anulowanie subskrypcji bezpośrednio przez swoje konto turboSMTP.
Aby uniknąć automatycznego obciążania za kolejny cykl rozliczeniowy, musisz przesłać online swoją rezygnację co najmniej 15 dni przez datą obciążenia.

Anulacja przesłana mniej niż 15 dni przed datą obciążenia może spowodować, automatyczne obciążenie na kolejny (1) cykl rozliczeniowy.

Czy odpowiedź była pomocna?

Przeczytaj również
Co to jest turboSMTP?
turboSMTP to profesjonalna usługa wysyłania wiadomości (SMTP), która pozwala na śledzenie i wysłanie emaili z...
Widoki: 116387
32. How can I get notified of my bounce?
It’s easy: from your Dashboard, click on “Settings” and then “Global Settings”... ... then...
Widoki: 29470
22. I have renewed my plan, but the email counter hasn't updated yet. Why?
The counter in the dashboard that keeps track of the number of sent messages out of your plan is updated only after having...
Widoki: 41769
9. Why is turboSMTP still using the free emails even if I bought a paid plan?
turboSMTP first uses all the email relays provided by the free plan (200/day), which are granted to all users.Then, once these...
Widoki: 34814
Jak śledzę wysłane emaile?
turboSMTP pozwala na śledzenie jakie wiadomości zostały pomyślnie wysłane a które nie. Po zalogowaniu, wybierz...
Widoki: 124262